sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

26.2.2010 Pizzeria Fratelli, Oulu


26.2.2010 klo 21
Pizzeria Fratelli
Torikatu 9, Oulu

Rokkaavien kulinaristien blogin saa kunnian korkata oululainen Pizzeria Fratelli. Soundcheck illan keikkapaikassa oli saatu purkkiin ja oli aika hommata jotain syötävää. Pienen haahuilun jälkeen paikalle päädyttiin paikallisen taksikuskin opastamana. Monnin odotukset tästä ravintolasta eivät olleet kovin korkealla edellisen vierailun jäljiltä, muistissa olivat vielä kirkkaana kylmäksi jättäneet tylsät peruslätyt. Kuhalla ennakkoasennetta ei sen kummemmin löytynyt, perusmeiningillä avoimin mielin ja takki auki jokaiseen kepsupaikkaan.
Fratellin omistaja Mehmet osoittautui rennoksi kepumieheksi, tykkäsi lätkästä ja turpaanvetourheilusta. Odotteli tohkeissaan illan Suomi-USA olympialätkämatsia. Tovin rupattelun jälkeen tilaukset laitettiin vetämään. Kuha lähti liikkeelle poro-sipuli-aura-pitsalla, jolle tuli hintaa suolaiset 8,5€. Monni päätti ottaa blogin pohjille varman perustäytteillä höystetyn pitsan, kyseessä siis nro. 16 ”Americana”, täytteillä kinkku-ananas-aurajuusto. Hintaa 7€. Tässä vaiheessa oli siis jo selvää, että mistään halvasta paikasta ei ollut kyse. Odotukset pitsojen tarjoamaa makuelämystä kohtaan nousivat hinnan mukana.
Mehmet tuikkasi pöytään pitsojen mukana vielä paikan erikoiskastikkeen, joka oli jotain tzatziki-tyylistä sössöä. Ihan ok kamaa. Itse pitsat olivat valitettavasti melkoinen pettymys, varsinkin paikan hintatasoon suhteutettuna. Kuha valitteli pitsan mauttomuutta, ainoa positiivinen asia oli pitsatäytteeksi erinomaisesti sopiva poro. Monnin Americana oli myös erittäin laimea peruslätty, sama meininkin kuin parin vuoden takaisella edellisellä vierailulla.

Arvosanat:
Kuha: 7
Monni: 7-

Kuhalta peukkua

Monnilta kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti